Транслатор

Најновији наслови

Home Архива догађаја 2012 Светски дан превенције злостављања деце
Светски дан превенције злостављања деце PDF Штампа Email

19. новембар, Светски дан превенције злостављања деце

СВИ ИДЕАЛИ СВЕТА НЕ ВРЕДЕ СУЗЕ ЈЕДНОГ ДЕТЕТА

Одавно више нема Достојевског а дечијих суза је све више и више. Кад идеали избледе под пљуском дечијих суза, у каквом свету ћемо наставити да живимо? Не постоји писац ако у њему не постоји дете. Не постоје библиотеке ако у њима нема писаца и деце.

 

Центар за социјални рад обележио је 19. Новембар, Светски дан превенције злостављања деце, предавањима о овој теми намењеним одраслима и деци. И ко би први морао да им помогне, и где би то требало да се деси? Наравно - у Библиотеци.

Психолог у Центру, Нада Вујановић, одржала је предавање о различитим видовима злостављања деце, малишанима из основне школе, у читаоници Библиотеке. Драган Вулевић, начелник за надзор Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, је у свечаној сали Библиотеке говорио такође о овој теми радницима Центра за социјални рад, вртића и школа.

Тако је обележен овај дан. А против злостављања деце надамо се, свако ће наставити да се бори на свом месту и свим својим потенцијалима. А Библиотека? Па ми ћемо бити на старани деце. Као и увек...

maxmaxmaxmaxmax

 

Најчитаније књиге

najcitanije.jpg

Анкета

Колико често долазиш у библиотеку?
 

Ко је на вези

Имамо 9 гостију на мрежиБиблиотека "Диша Атић" --- Сва права задржана. Designed by: Дуња Новаковић KIKEL.